廣告

【拍續集!】《降魔的》演員自拍片花:十字路口有落

【星島日報報道】《萬千星輝頒獎典禮2017》舉行在即,各獲提名單位都落力拉票,當中受網民熱捧的劇集《降魔的》,於網上非官方舉辦的《觀眾在民間電視大獎》中獲多個大獎。該劇編審羅佩清就在獲獎後發表千字文,透露一早在構思這劇時,已計劃出續集,除留有伏線,連劇名都想好,叫《降魔的之十字路口》。

一眾劇中演員何遠東(龍貓)、胡鴻鈞(石敢當)、馬國明(馬季)、譚嘉儀(莉莉)、黃子恆(展明),就連謝雪心(晶晶)和蔣志光(有為)都來拍片《降魔的之攪乜鬼習作》,寫道:「基於要多謝大家對《降魔的》嘅支持,我地又點可以唔做多少少野去報答大家呢?嗱,真係少少少少!又基於一篇千字文岀現,我地又點可以唔準備少少片花,去吸住大家個睛呢?嗱,條片真係會吸睛㗎!究竟有冇《降魔的之XXXX》,就睇大家啦!」

片尾黃智雯大演舞功,然後成班演員切入,一句:「十字路口有落吖唔該!」有回應:「收到」後,成班演員醒一醒神,除了拉票,也齊聲呼籲公司給他們開拍續集啦!

廣告
%d 位部落客按了讚: